Seyir Defteri #137 : Legend

Bir Tom Hardy'den daha iyi ne olabilir? Tabi ki iki Tom Hardy. Sevgili Teddy Bear'ın pek bi sevdiği Tom Hardy'nin başrolünü iki kere üstlendiği Legend bu ayın ilk önerisi.
Brian Helgeland'ın yönettiği Legend 60'lı yıllarda İngiltere suç dünyasının ünlü isimlerinden Kray İkizlerini anlatıyor. 'Avrupa'da gangsterlik var mı yahu?' demeyin, var çünkü (bakınız L'Immortel). Nitekim Kray Kardeşler de tam adlarını vermek gerekirse Ronald Kray (24 Ekim 1933-17 Mart 1995) ve Reginald Kray (24 Ekim 1933-1 Ekim 2000) çifte bela gibiler. Bir ağabeyleri Charles James Kray (1927-2000) ve bir de küçük yaşta ölen kızkardeşleri Violet Kray var.
Tom Hardy'nin iki kişilik oynadığı filmin diğer oyuncuları Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston, Colin Morgan, Chazz Palminteri, Paul Bettany, Tara Fitzgerald, Taron Egertonve küçük bir rolle de şarkıcı Duffy. Film 130 dakika sürüyor ve Tom Hardy oldukça iyi.
Filmin afişleri izleyiciye biraz ipucu veriyor aslında. Kötü olan kardeş gözlüklü olan (Ronald Kray) ve iyi olan kardeş açık yüzü (Reginald Kray) ve olumlu ifadesiyle yer almış.
Reginald 'Reggie' Kray (Tom Hardy) 60'lı yıllarda yeraltı yaşamının önemli kişilerindendir. Eskiden boksör olan Reggie Kray, şizofreni teşhisi konan ikiz kardeşi Ronald 'Ronnie' Kray'i (Tom Hardy) hastaneden çıkarmaya uğraşmaktadır. İkilinin sıradaki amaçları gece klüplerini kontrol etmektir.
Mekan basmak, ortalığı dağıtmak, rakiplerini ve onların fedailerini bizzat yumruklamak Kraylar için adiyattan. Tom Hardy gerçek yaşamında da dövüş sporlarıyla meşgul olduğundan bu sahneler onun için zahmetsiz çekilmiş olmalı.
Reggie çalışanları Frank Shea'nın (Colin Morgan) kız kardeşi Frances Shea (Emily Browning) ile görüşüyordur. Frances'in annesi bu durumu onaylamaz.
Aklı az biraz havalarda olan Frances Reginald'ın ne işle meşgul olduğu ile ilgilenmez; onu delice seviyordur, evlenirler.
Fakat Reggie artık kaçamayacağı önceki bir ceza mahkumiyetinden hapsedildiğinde, Frances ona suç hayatını geride bırakacağına dair yemin ettirir. Reggie hapisteyken, Ron'un zihinsel dengesizliği ve şiddetli mizacı gece kulübünde ciddi mali aksaklıklara yol açar. Ronald'ın delice tavırları müşterilerin çoğunu korkutur ve kulüp neredeyse kapanmak zorunda kalır. Ronald Kray tehlike saçan dengesizin tekidir.
Reginald'ın hapishaneden serbest bırakılmasından sonraki ilk gece, Kray Kardeşler kulüpte yumruk yumruğa kavga ederler. Bu sahneleri nasıl çektiler acaba? Tom Hardy'i ikiye mi böldüler? :)
İşleri kısmen düzeltmeyi başaran kardeşler Amerikalı gangsterlerle de iş yapmak isterler. Amerikan mafyası demek aslında İtalyan kökenlilerin mafya oluşumu demek olduğundan, Philadelphia'nın ünlü suç oluşumlarından Angelo Bruno (Chazz Palminteri) Kray Kardeşlerin korunması karşılığında Londra'nın yeraltı kumar karlarını bölmek için Reginald ile yarı yarıya bir anlaşmayı kabul eder.
Bu iş başlangıçta Kray kardeşler için oldukça kazançlıdır. Fakat Ronald'ın zorlukla gizleyebildiği öfkesi, Krayların rakipleri olan İşkence Çetesi'nin (Torture Gang) mensubu olan George Cornell'i öldürmesiyle sonuçlanır. Sonuç olarak polis Kray kardeşler hakkında tam bir soruşturma açar.
Kardeşlerden Ronald Kray o dönem itibariyle alenen hem erkek hem kadın sevgililere sahip. Gerçek yaşamında iki kez normal evlilikler yapmış olan Ronald Kray filmde Netfilikşş tadında resmedilmiş. Buna karşın Reginald-Frances çifti hoştu.
Çok sayıda video ve gif yapılmış bu çift için. Birkaç tane de ben atayım şuraya çünkü Tom Hardy gene rol arkadaşını gölgede bırakacak kadar güzel :)))
Reginald Kray'in ise Frances ile güzel bir evliliği varken suça bağımlılığı nedeniyle yuvası dağılır. Frances uyku hapı kullanıyorken, reçeteli ilaçları yasa dışı olarak tüketmeye başlar.
Reginald'ın yasadışı işleri yüzünden evine ve ailesine zaman ayırmaması sebebiyle Frances iyice ilaçlara bağlanır ve kısa süre sonra da aşırı dozdan ölür. Reginald suçluluk duygusu içinde yapayalnız kalır.
İkiz kardeşlerimiz suç faaliyetleri devam ediyorlar. Suç, mahkeme, cezaevi derken böyle gelmiş böyle gitmiş. En son cinayetten mahkum edilen ikizlerden Ronald 1995'te kalp krizinden ve Reginald 2000'de kanserden ölür.
Tom Hardy var, izlenmeli. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?