Seyir Defteri #154 : Mr. & Mrs. Smith

Merhaba! Yaz mevsimi gene bitiyor yahu :( Geçen yaz sonunda da yazın son yazısını yazdığıma inanamamıştım , şimdi de aynı :( Yaz kapanışını iki güzel insanla yapalım dedim ve Bay ve Bayan Smith filmini önermeye karar verdim.
Yönetmen koltuğunda Doug Liman'ın olduğu Mr. & Mrs. Smith filmi tam iki saatlik kesintisiz aksiyor sunuyor seyircisine. Başrollerde Brad Pitt ve Angelina Jolie, yan rollerde ise Vince Voughn, Adam Brody, Kerry Washington gibi oyuncular var. 2005 yapımı bu filmi aslında çoktan izlemiş olabilirsiniz bile :)
Filmin başrollerinde aslında Brad Pitt ile Nicole Kidman olacakmış ama Will Smith ve Catherine Zeta-Jones da olabilir denmiş, sonra Johnny Depp ve Cate Blanchett düşünülmüş. Jane Smith rolünü Gywneth Paltrow'un oynamasını istemişler ayrıca Gwen Stefani de seçmelere katılanlardan.
En son Brad Pitt ve Angelina Jolie de karar kılmışlar demek ki ve bu da güzel genlerle dolup taşan bir ailenin oluşmasına neden olmuş :) Fazlasıyla ışıltılı olan Brad Pitt ve Angelina Jolie ikilisi bir de Hayatın Kıyısında (By The Sea-2014) diye bir film çektiler beraber ama onu henüz izlemedim.
Yaklaşık birkaç yıldır (John'a göre beş Jane'e göre altı) evli olan Smith çifti evliliklerini kurtarmak için aile danışmanına başvurmuşlardır. İnşaat işleriyle uğraşan bir firmada çalışan John Smith (Brad Pitt) ve teknolojik destek danışmanı Jane Smith (Angelina Jolie) birbirlerini seviyordur ancak evlilikleri tavsamıştır.
Yıllar önce iş için gittikleri Kolombiya'da tanışan ikili yetkililerden gizlenmek için çift gibi davranmış daha sonra da aşık olup evlenmişlerdir.
Normal işlerle meşgulmüş gibi davranan çift aslında birer tetikçidir ama ikisi de bunu ustalıkla gizlemektedir. İkisi de kendi alanlarında en iyiler arasındadır. Attıklarını doksandan vurmaktadırlar.
Smith ailesi New York'ta iyi bir muhitte zengin komşularıyla yaşıyorlar ve örnek bir hayat sürüyorlar. Komşularla akşam davetleri, etkinlikler, partiler derken iş ve evliliklerini dengeliyorlar ya da en azından öyle zannediyorlar :)
Sahte yaşamlarına devam edip bir o kadar yapay mutluluklarını sürerken bir vazife alırlar. Benjamin Danz (Adam Brody) adında birini hapishaneye gönderilirken yolda öldürmekle görevlendirildikten sonra tam da iş başında birbirleriyle karşılaşırlar ve ikisi de başarısız olur.
Benjamin Danz hayatta kalır ancak kimlikleri açığa çıkan John ve Jane birbirlerini öldürmekle görevlendirilir. Bunca yıl biriken yalanlar ortaya çıkar, maskeler düşer. John da Jane de rakibini ortadan kaldırma konusunda kararlıdır.
Eve önce varan planını yapıp diğerini öldürmeyi amaçlar, 'Rosto, en sevdiğim' cümlesine hala gülüyoruz :)
Evlerindeki akşam yemeğinde karınlarını doyuramayan çiftimiz kalkıp restorana gittiler, buradaki yemek sahnesi de güzeldi, şık bir mekandalar diye birbirlerini öldürmezlik etmediler :) Profesyonellik diye buna denir işte :)
Çiftimiz iki dakika evvel mutlu mesut dans etmiyormuşçasına eve gelir gelmez şiddetli bir dövüşe tutuştular, o güzel evlerini harabeye döndürdüler.
Birbirlerinin hayatlarına yönelik birkaç ciddi girişimde bulunduktan sonra, Smithler evde bildiğiniz silahlı çatışmaya giriyor ve evlerini neredeyse yıkıyorlar. Neyse ki bu sırada mahalleden kimse polisi falan aramıyor :)
Birbirlerine tekmelerle ve yumruklarla da girişen John ve Jane birbirleri yeniden silahla hedef alıyor ama John, Jane'i sevdiğini söyleyerek ateş etmeyi reddeder ve silahını yere bırakır. Jane de John'u vuramayacağını anlar.
Artık farklı gözle birbirine bakan John ve Jane çifti tam da aşklarını tazelerken, şirketleri onları ortadan kaldırmak için güçlerini birleştip işe girişmiştir bile. İkisinin de başına yüklü miktarda ödül konulmuştur.
John Smith ve Jane Smith artık yalnızca kendilerine güvenecek ve ortak hareket edecektir. Etrafta bu kadar keskin nişancı varken işleri çok ama çok zordur.
Brangelina olarak da anılan ikili o kadar güzel ki gözlerinizi alamıyorsunuz :)
Güzel zaman geçirmek için önerebileceğim bir film. Yaz mevsiminin sonu geldi sevgili okurlar, bir sonraki mevsimde ve yazıda görüşmek dileğiyle. Esen kalınız!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?