Seyir Defteri #172 : The Invitation

Merhaba! Karanlık ortamda vampir filmi iyi gider :)
Vampir filmlerine dair Almanya'dan Wir Sind Die Nacht'ı önermiştik blogda; bir de vampir filmleri güzel mekanlarda geçince daha bi izlenir oluyor sanki :)
İngiltere'den gelen The Invitation filmi 2022 yapımı ve korku-gerilim türünde bir vampir filmi; bir de malikane-şato arası bir yerde geçip bolca da solgun yüzlü kişi barındırınca dedim izleyeyim :)
Yönetmen bir kadın; Jessica Thompson ve başrollerde Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Hugh Skinner, Stephanie Corneliussen, Alana Boden ve Sean Pertwee var, süresi 105 dakika.
New York'ta tutunmaya çalışan ve türlü işlerle meşgul olan Evelyn 'Evie' Jackson (Nathalie Emmanuel) annesini kaybettikten sonra bir gün aklına nereden estiyse DNA testi yaptırır ve İngiltere'de uzaktan akrabaları olduğunu öğrenir.
Bu yeni aile efradından biri de uzaktan kuzeni olan Oliver Alexander'dır (Hugh Skinner). Oliver ile görüşen Evie kendisinin esmerliğinin büyük-büyükanneleri olan Bayan Emmeline ile bir siyahinin soyundan geldiğini öğrenir. Yeni akrabalarıysa gün yüzü görmemişcesine soluktur. Niye acaba?
Oliver yakında yapılacak bir düğüne Evie'yi de çağırır. Daveti kabul eden Evie ailenin yaşadığı New Carfax Abbey adındaki devasa eve gider. Burada diğer aile üyeleriyle de tanışır. Adının aksine oldukça nazik biri olan De Ville (Thomas Doherty) ile kimyaları tutar.
Herkesin kibarlıkta birbiriyle yarıştığı bu malikanede tuhaf şeyler gördüğünü zannetemeye başlar Evie. Büyükannesi Emmeline'in hayaleti burada dolaşıyor gibidir.
Derken düğün günü gelir ve akşam yemeğinde Evie davetlilere takdim edilir. Ailenin bir parçasıdır artık. Evie hayatının değişme hızına inanamıyordur.
De Ville hızlı davranarak çifte düğün yapmak istediğini söyler. Fakat yemek esnasında Evie bu insanların normal olmadığını keşfedecektir.
Gördüğü tuhaf hayaletleri anlamlandırmaya çalışan Evie gene de şaşkındır. Her şeye sahip ve asil bir soydan gelen bu insanlar Evie'den ne istiyordur?
Fena bir seyirlik değildi, orta halli bir film. Konu ile ilgileniyorsanız izleyebilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?