Seyir Defteri #170 : The Gift

Selamlar! Kapitalizm sağolsun Kasım ayı adeta alışveriş ayına dönmüş durumda dolayısıyla biz de 'Hediye'mizle geldik.
Birçok filmde izlediğimiz Avustralyalı aktör Joel Edgerton'un 2015 yapımı ve ilk yönetmenlik deneyimi olan 'The Gift' gizem türünde ve dilimize 'Geçmişten Gelen' diye çevrilmiş. Genelde komedi türünden tanıdığımız Jason Bateman ve Rebecca Hall başrollerde, yönetmen Joel Edgerton da yardımcı rolde diyebiliriz. Süre 110 dakika.
ABD'nin üçüncü büyük kenti olan Chicago'dan Los Angeles'a taşınan Simon Callem (Jason Bateman) ve eşi Robyn Callem (Rebecca Hall) güzel ve yeni bir ev satın almıştır. Aslında Simon'un yeni işi için Los Angeles'a gelmiş olan çift mimarisi şahane olan evlerini döşemek için eşya mağazalarında dolanırken tesadüfen Simon'un liseden arkadaşı olan Gordon 'Gordo' Mosley'e (Joel Edgerton) denk gelirler.
Yıllar sonra karşılaştıktan sonra birlikte akşam yemekleri yenir sohbetler edilir. Simon bu eski arkadaşıyla yeniden karşılaşmaktan pek hoşnut olmasa da renk vermemeye çalışır; Robyn ise arkadaş canlısıdır. Yeni muhitlerinde yeni komşular da edinmişlerdir, neyse ki Simon onlara daha sıcak davranır.
Dış görünüşü soğuk ve tutuk olsa da aşırı sıcakkanlı olan Gordon sık sık çiftin evine sürpriz hediyeler yollamaktadır, hele Simon'a adeta hayran gibidir.
Gordon da Callem çiftini evine davet eder ama Simon ev sahibinin açığını yakalamaya çalışır gibi davranınca akşam yemeği uzun sürmez. Gordon bu duruma biraz üzülse de sevimli hediyeler göndermekten geri durmaz.
Robyn ise adamın haline üzülmüş gibidir, Simon'un ona böyle kötü davranmasına anlam veremez.
Gordon geçmişten gelen okul arkadaşlıkları dolayısıyla rahat davranmaktadır ama aynı şekilde karşılık görememektedir. Gordon'un çok önemsediği bu eski bağ Simon için bir şey ifade etmediği gibi açıkça rahatsızlık vermektedir.
Robyn ise eşiyle tartıştıktan sonra kendince bir araştırma yapmış ve Simon ile Gordon'un arasında eskiden kalma bir husumet olduğunu öğrenmiştir. Kendi halinde, sakin ama biraz da tuhaf biri olan Gordon neyin peşindedir?
Daha yeni izleyip beğendiğimiz bir film oldu, öneririz. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?