Seyir Defteri #251 : Otomen

Selamlar! Asya dizilerine yer veriyoruz blogumuzda ama Japon dizilerini biraz es geçmişiz gibi :)
Kore dizileri arasında popüler yapımlardan uzak durup izlemeye değer olduğunu düşündüğümüz Coffee Prince, The Legend of Blue Sea, Love Rain, Boys Over Flowers, You're Beautiful, The Glory, The K2, Mr.Sunshine, Descendants of the Sun, The Inheritors, Crash Landing on You gibi yapımlar blogda mevcut iken, sevdiğim Rich Man Poor Woman dizisi önerdiğimiz tek Japon dizisi olmuş.
Bugün hem Manga hem dee Anime uyarlaması olan Otomen dizisini önerelim dedik. Başrollerde sevdiğimiz Japon oyuncular Masaki Okada ve Kaho var; bu ikiliyi bir de Gentle Breeze In The Village (Tennen Kokekko-2007) adında sevimli bir okul filminde izlemiştim. Dizimiz iki sezonluk (8+4 bölüm) ama bilirsiniz Japon dizileri çok sezonlu olsa bile kısacıktır :)
Otomen dizisi dışarıdan erkeksi görünen ve aynı zamanda okul kendo takımının kaptanı ve kendo şampiyonu liseli bir çocuk olan Asuka Masamune'nin (Masaki Okada) etrafında geçiyor. Lakin bizim Asuka gerçekte böyle biri değildir. Okuldan eve döndüğü vakit bambaşka birine dönüşen Asuka yemek yapmayı, dikiş dikmeyi, shojo manga okumayı ve genel olarak ışıltılı ve sevimli şeyleri pek sevmektedir :)
Asuka'nın gittiği okula Ryo Miyakozuka'ya (Kaho) adında bir nakil öğrenci gelir ve bizim Asuka anında Ryo'ya aşık olur :) Ancak bu durum sıkı sıkıya koruduğu sırrını açığa çıkma tehlikesiyle karşı karşıya bırakır.
Ryo Miyakozuka ise biraz erkeksi bir kızdır, bizzat babası onu böyle yetiştirmiştir. Tipik olarak 'tam kız işi' kabul edilecek hiçbir şeyi yapmayan biridir. Dövüş sporlarıyla ilgilenen Ryo'nun bir keresinde kendo salonunda Asuka'ya saldırmaya çalışan zorbaları durdurmuşluğu var :)
Dizimizde garip bir şekilde Asuka'nın tüm arkadaşları birer otomendir. Yakın arkadaşı Juta Tachibana kendince shojo mangalar yazar, kendo takımındaki rakibi Hajime Tonomine ise makyaja ilgi duyar. Ryo Miyakozuka'nın böylesi şeylerle işi yoktur :)
Özellikte okul yaşantısında arkadaşları tarafından oldukça sevilen otomenimiz Asuka Masamune'nin bir de aile dramı vardır: Henüz küçük bir çocukken babası onları terk etmiştir; hatta yalnızca gitmekle kalmamış, tıpkı bir kadın gibi yaşamaya devam etmiştir. Bunun üzerine annesi Asuka'ya kız çocuklarının sevebileceği tarzda şeylerden hoşlanmasını yasaklamıştır.
İlk bakışta 'hafif bir komedi, gül geç' gibi dursa da, biraz daha derinlere bakıldığında dizi aslında bir 'kişinin kendi olması' mücadelesini anlatıyor. Biz keyifle izlemiştik, sizlere de öneririz. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?