Seyir Defteri #248 : Why Didn't They Ask Evans?

Selamlar! Bazen kısacık bir soru olayların gidişatını etkileyebilirmiş.
Bu güzel Ağustos ayında belki de güzelce tatil yaparken gizemlerin peşinizi bırakacağını düşündüyseniz yanılıyorsunuz çünkü blogumuzda sık sık yer verdiğimiz Agatha Christie eserlerine (Murder Is Easy, Crooked House, Death on the Nile, Murder on the Orient Express, The Pale Horse, Ordeal by Innocence, And Then There Were None) tazecik bir uyarlama olan Why Didn't They Ask Evans? ile devam etmek için buradayız :)
Yönetmenliğini ünlü Hause dizisinden Doktor House olarak tanıdığımız Hugh Laurie'nin üstlendiği Why Didn't They Ask Evans? (Neden Evans'a Sormadılar?) BBC ve Britbox ortaklığının ürünü bir mini dizi. Başrollerini Will Poulter, Lucy Boynton, Maeve Dermody, Hugh Laurie, Jim Broadbent ve Emma Thompson'un üstlendiği 3 bölümlük dizimiz 2022 yapımı. Her zaman yaptığımız gibi kişileri tanıtarak başlayalım:)
Mirasyedi Roger Bassington-French, Henry'nin Amerikalı eşi Sylvia Bassington-French, eski boksör ve garaj sahibi Ralph 'Knocker' Beadon, Genç Leydi Frances 'Frankie' Derwent, Marchbolt papazının oğlu Robert 'Bobby' Jones, Doktor James Nicholson ile eşi Moira Nicholson ve zengin ancak ölü Henry Bassington-French. Güzel güzel yaşayıp giderken cinayetlerle sarsılan ailemiz işte bu.
Galler'in hoş sahil kasabası Marchbolt civarında, kilise papazının oğlu Robert 'Bobby' Jones ve Doktor Thomas huzurla golf oynarken görünüşe göre uçurumdan aşağıya düşmüş ağır yaralı bir adam görürler. Adam kısa süre içinde son nefesini verir ancak son sözü 'Neden Evans'a sormadılar?' olur. Adamın kimliğini öğrenebilmek için üzerini ararlar ama yalnızca bir resim bulabilirler. Bir dizi tuhaflık ortaya çıkınca Bobby, adamın ölümünün sadece bir kaza olmadığına ikna olur.
Uçurum dibinde ölüsü bulunan adam, kız kardeşi Amelia Cayman tarafından Alex Pritchard olarak teşhis edilir. Çocukluk arkadaşları Leydi Frances 'Frankie' Derwent ve Ralph 'Knocker' Beadon yeniden bir araya gelip amatör dedektiflik becerileriyle gerçeği ortaya çıkarmaya karar verirler.
Bobby Jones ise Buenos Aires'teki bir firmadan beklenmedik bir iş teklifi almıştır ama kabul etmez. Fakat kısa bir süre sonra zehirlenme tehlikesi geçirir. Frankie ise Bassington-French ailesinin iki komşusuyla tanışmak için kılık değiştirir. Diğer yandan ölü adamın cebinden çıkan fotoğraf bilinmeyen kişiler tarafından değiştirilmiştir.
Bobby cinayetleri çözmeye çalışan Frankie'ye yardımcı olmak ister. Bassington-French ailesine ait olan Hampshire'daki Merroway Court'a kadar giderler. Frankie'nin kaza geçirmiş ve yaralanmış numarası yaparak iyileşmesi ve kısa süreliğine kalması için bir doktor arkadaşının yardımıyla evin dışında bir araba kazası yaparlar, tabi kendilerine gerçekten zarar vermeden yaparlar bunu :)
Araştırmalarına devam eden Frankie ve Bobby'nin yolu ürkütücü bir akıl hastanesine de düşecektir. Merroway yakınlarında bulunan bu hastanenin Kanadalı başhekimi Doktor Nicholson biraz değişik biridir ve kahramanlarımızın buradan çıkmaları hiç de kolay olmayacaktır.
Huugh Laurie'nin gayet güzel bir yönetmenlik sergilediği, oyunculukların da güzel olduğu bu mini diziyi sizlere de öneririm. Bir sonraki yazıda görüşrüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?