Seyir Defteri #261 : Hungry!

Selamlar! Mutfakla aranız nasıl?
Mutfak denince akla hemen Masterchef denen o korkunç program geliyor biliyorum ama Japon dizilerinde yemek konuları da eğlenceli biçimde işlenebiliyor. Elimizde malzeme olarak aynı anda hem müzisyen hem de şef olabilen bir adet orta tazelikte Osamu Mukai ve Hungry dizisi var :)
Yemek konusunda da oldukça milliyetçiyim sanırım çünkü bence Türk mutfağı dünyanın en iyi mutfağı. Dizide Japon ve Fransız mutfaklarından örnekler sergilense de bence sınırsız çeşide sahip mutfağımıza yetişmeleri mümkün değil ama Fransız tatlıları iyi hakkını verelim :) 2012 yapımı Hungry! dizisinin oyuncuları Osamu Mukai, Miori Takimoto, Ryoko Kuninaka, Goro Inagaki, Takashi Tsukamoto,Takashi Tsukamoto, Shohei Miura, Kaname Kawabata. Bölümler 45 dakika sürüyor, 11 bölüm de akıcı ve keyifli.
Eisuke Yamate (Osamu Mukai) 15 yıl önce kendisi gibi gencecik arkadaşlarıyla kurduğu rock müzik grubu 'Rock Head'in basçı üyesidir. Bir gün çok ünlü olmayı düşleyen Rock Head grubu yıllar boyu uğraşmasına rağmen istediği şöhreti elde edememiş; üyelerinin yaşlarının ilerlemesine ve ömürlerinin kıymetli zamanlarını harcanmış olmasına karşın pek başarılı olamamıştır. Grubun solisti daha sonra gruptan ayrılır, diğer iki üye değişik iş kollarına girmeye niyetlenir. Rock Head üyeleri bir yıl içinde hala tanınmazsa sonsuza dek ayrılacaklarına dair bir anlaşma yapar ama hemen sonra bu anlaşmanın süresi dolmadan ayrılmaya karar verirler.
Mutfak konusunda çocukluğundan beri doğal bir yeteneği olan Eisuke'nin annesi Fransız mutfağında uzman şeftir. Çocukken biraz Fransızca öğrenen Eisuke ortaokuldan beri yemek yapmış ve lisede tıpkı annesi gibi şef olmayı düşünmüş. İlk başta Fransız mutfağına pek aşina olmadığı için Fransız yemekleri dersleri bile alan Eisuke müziğe olan tutkusu yüzünden mutfak hayallerini unutur.
Eisuke'nin açacağı yerde kendisiyle çalışmaya gelen grup arkadaşları vardır; Kenta Sumiyoshi (Takashi Tsukamoto), Taku Hiratsuka (Shohei Miura) ve Tsuyoshi Fujisawa (Kaname Kawabata). Restoranın adı ise Le Petit Chou (Küçük Lahana) olur.
Banka çalışanı Mariya Tachibana (Ryoko Kuninaka) ise müzisyen Eisuke'yi aşçı Eisuke'den daha çok seven kız arkadaşıdır ve onun müzik grubunu tamamen bırakıp restoran açmasına hayret eder. Mariya diyet yapmayı sevse de buranın müdavimi olup Eisuke'yi destekler.
Diğer yandan topraktan hayatını kazanan bir aileden gelen üniversite öğrencisi Chie Okusu (Miori Takimoto) yemek yemeyi seven biridir ancak öğrenci olması sebebiyle gittiği yerde ödediği para karşılığında karnının iyice doymasını önemser. Chie'nin kalbine giden yol midesinden geçer :)
Eisuke hafiften çabuk sinirlenen biri olsa da aynı zamanda iyi ve şefkatlidir. Le Petit Chou'nun açılış günü için son sürat hazırlanan ekip, aynı gün açılışını yapacak olan bir başka Fransız lokantası Gastarea ile kıyasıya bir rekabete girecektir.
Keyifli bir Japon dizisiydi, denk gelirseniz izlemenizi öneririm. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?