Seyir Defteri #259 : The Bikeriders

Selamlar! Trafik kurallarına uyalım ve yola koyulalım :)
İki tekerlekli vasıtalardan fena halde korksam da -bisiklet bile süremiyorum- insanlar bunlara bayılıyor, yönetmenler filmlerini çekiyor :) Son yıllarda motorcular ve çetelerini konu alan en bilindik yapım Sons of Anachy muhtemelen ama The Bikeriders da oyuncu kadrosunu görüce izlemek istediğim bir film olmuştu.
Jeff Nichols'ün yönetmenliğini üstlendiği yapımın kadrosu geniş; Jodie Comer (The Last Duel), Austin Butler, Tom Hardy (Legend, Locke, Colditz, Child 44, The Revenant), Michael Shannon, Mike Faist, Boyd Holbrook, Damon Herriman, Beau Knapp, Emory Cohen, Karl Glusman, Toby Wallace ve Norman Reedus. Bir de konudan bağımsız olarak iyi ki doğdun Tom Hardy! Hatırlatmak gibi olmasın da halen Taboo'nun ikinci sezonunu bekliyoruz :)
1965 yılındayız ve Katherine 'Kathy' Bauer (Jodie Comer) bir akşam kız arkadaşıyla buluşmak için bir mekana gittiğinde Chicago'yu merkez edinmiş Vandallar Motosiklet Kulübü'ne denk gelir. Barı tamamen istila etmiş gibi duran kulüp üyeleri kendi halinde takılmaktadır. Kathy o sırada bilardo masasının başında Benjamin 'Benny' Cross'u (Austin Butler) görür.
Benny, ailesinden uzaklaşmış, genellikle kavga eden ve taraf seçmekten korkmayan ve sıcakkanlı biriyken Kathy hafif huysuz ancak . Kathy, Benny'nin ve akıl hocası Johnny (Tom Hardy) ile baba-oğul tarzı bir ilişki içinde olduğu ve bu sebeple ondan ilgi görmek için sürekli mücadele ettiğini anlar. Motor kulübünün sıkı bir üyesi olan Benny ile Kathy birkaç hafta içinde evlenir.
Johnny, Vandalları yöneten motorcudur ve Benny adeta burada yeni bir yuva bulmuştur. Johnny motor kulübünün kendinden sonraki yöneticisi olarak sonuna kadar savaşmaya eğilimli Benny'yi düşünmektedir. Fakat Kathy onun kulübe sadakatle bağlı olmasından ve dolayısıyla Johnny'den pek hoşlanmamaktadır.
Fotoğrafçılık öğrencisi Danny Lyon (Mike Faist) Vandals ile seyahat edip ve röportaj yapmaya başlar. Kathy ona hikayesini anlatırken kulübün yükselişi ve düşüşüne dair öyküler bir araya getirilir. Danny, potansiyel bir kitap için konuşmaları sesli kaydeder. Film de zaten Danny Lyon'un kitabından uyarlama.
Yapılan anlatılar Vandalların hayatındaki 60'lardan 70'lere kadar olan birkaç yılı kapsıyor ve sonunda tüm sürücülerin başına gelenleri anlatıyor. Tuhaf Zipco (Michael Shannon); baş tamirci olan ve insanlardan çok motorlarla ilgilenen Cal (Boyd Holbrook); Brucie (Damon Herriman); Wahoo (Beau Knapp); başıboş Cockroach (Emory Cohen); komik Sonny (Norman Reedus) ve Corky (Karl Glusman) dahil olmak üzere bir dizi başka renkli karakter de var. Her birinin kendine özgü ve motorlarına tutkun kişiler.
Johnny motor kulübünü kurma konusundaki ilhamını aslında Marlon Brando'yu 'The Wild One' filminde izledikten sonra edinmiştir. Johnny'nin liderliği, bir üyenin yeni yerlerin kurulmasına izin verme önerisini reddettiğinde sınanır. Johnny otoritesini yeniden tesis eder ancak motor kulubünde ayrılıklar ve suç eğilimleri de görülecektir. Johnny yine de kulübün Midwest (Orta Batı) taraflarına genişlemesine izin verir.
Duygusal anlamda bazı eksikler olsa da oyuncular için izlenebilecek bir dönem filmiydi bence, bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?