Seyir Defteri #260 : See How They Run

Selamlar! 'Kimin yaptığını başkalarına anlatmamak sizi de yakından ilgilendirir hatta suç ortağı yapar'.
Bugünün önerisi sahne perdeleri indiğinde gizemli ve şaşırtan cinayet içinde cinayetle bezeli bir tiyatro oyunu. Komedi ve gerilimi güzel harmanyıp izleyicisine keyifli bir izlence sunan Agatha Christie'nin tiyatro oyunuyla bağlantılı See How They Run (Bak Nasıl Da Kaçıyorlar) oyuncu kadrosuyla göz kamaştırıyor.
Tom George yönetimindeki filmde Sam Rockwell (Three Bilboards Outside Ebbing Missouri, Woman Walks Ahead, Richard Jewell), Saoirse Ronan (Byzantium, Mary Queen of Scotts), Adrien Brody, Ruth Wilson (Jane Eyre, Suite Française, Locke), Reece Shearsmith, Harris Dickinson, Charlie Cooper, David Oyelowo, Tim Key, Pippa Bennett-Warner, Pearl Chanda, Sian Clifford, Ania Marson, Jacob Fortune-Lloyd ve ufak bir rolle Shirley Henderson yer alıyor, 2022 yapımı ve süre 100 dakika.
Hemen not düşelim blogda şimdiye kadar benzer konulu Why Didn't They Ast Evans?,Murder Is Easy, Crooked House, Death on the Nile, Murder on the Orient Express, The Pale Horse, Ordeal by Innocence, And Then There Were None yapımlarına yer vermişiz :)
Davayı soruşturmak için bıkkın ve bezgin dedektif Stoppard ile aşırı hevesli çaylak polis Stalker var elimizde; bir de şüphelilere bir göz atalım; Mousetrap oyunun başrolünü üstlenen oyuncu Richard Attenborough, eser sahibi Agatha Christie'nin aracısı Petula Spencer, oyun yazarı Mervyn Cocker-Norris, Richard'ın eşi aktris Sheila Sim, yönetmen Leo Köpernick, asistan Ann Saville, Mervyn'in yeğeni Gio Cocker-Norris, yapımcı Woolf'un eşi Edana Romney, tiyatro çalışanı Dennis Corrigan ve ünlü yapımcı John Woolf.
1950'li yılların Londra'sında ünlü yazar Agatha Christie'nin sevilen ve çok kez sahnelenmiş Mousetrap oyunun film versiyonunun çekilmesi için çalışmalar başlamıştır. Fakat filme dair yapılan planlar, ekibin önemli bir üyesinin öldürülmesinden sonra aniden durur. Ölen kişi Hollywood'un sinir bozucu yönetmeni Leo Köpernick'tir (Adrien Brody).
Oyunun yüzüncü kez sahnelenmesinin ardından başlayan film çekimlerinde huysuz yönetmen kadın başrol Sheila Sim'e karşı sarhoş davranışları sonucu oyuncu eşi Richard Attenborough ile şiddetli bir kavga ettikten sonra görünmeyen bir saldırgan tarafından sahne arkasında öldürülmüştür.
Dünyadan bıkmış ve oldukça alkolik Müfettiş Stoppard (Sam Rockwell) ve ona davada yardımcı olmakla vazifelendirilen hevesli acemi polis Stalker (Saoirse Ronan) davayı üstlendiğinde tiyatro dünyasının ışıltılı ama karanlık dehlizlerinde katili bulmaya çalışacaklardır.
Bıdır bıdır konuşan ve susmak bilmeyen genç Stalker ile ağzından güç bela laf çıkan ama dikkatli gözlere sahip Stoppard, kendilerini yeraltındaki göz alıcı tiyatroda şaşırtıcı şeyler bulurlar ve gizemli cinayeti kendi tehlikeleri pahasına araştırırlar. Film bir noktadan sonra şüphelilerin Agatha Christie'nin köşkünde topluca sorguya çekileceği bir noktaya gelecektir çünkü malikhane olmadan olmaz :)
Kardeşim ve ben izleyip beğendik, size de öneririz. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?