Seyir Defteri #257 : Das Herz Ist Ein Dunkler Wald

Selamlar! İnsan yüreği anlaşılması en zor yer belki de?
Alışılmadık bir öykü değil bugün yapacağımız öneri, kültürler ve ülkeler farklı olsa da insanların tepkileri bazı konularda benzer. Aslında önce afişi ilgimi çeken incelediğimdeyse kadrosu beğendiğim için izlediğim Almanya yapımı 'Das Herz ist ein Dunkler Wald- (Kalp Karanlık Bir Ormandır)' filmi mevsim itibariyle uygun bir öneri olabilir diye düşündüm ve bloga taşıdım :)
Başrollerinde sevdiğim Alman aktrist Nina Hoss ve Davis Striesow ile Franziska Petri gibi isimler bulunduran filmin yönetmeni Nicolette Kreibitz. Bir aile krizinin anlatıldığı filmde Krebitz'e göre 'pek çok genç kadın mesleki başarı elde edebiliyor ancak aileleri olunca uzun bir süre evde kalıp içine kapanmak zorunda kaldığından' bahsetmiş. Dilerseniz blogda daha önce Nina Hoss'un yer aldığı Wir sind die Nacht ve Barbara filmlerine yer vermiştik, bakabilirsiniz.
Orta sınıftan gayet normal bir çiftin hayatı bir sabah değişir. Thomas (David Striesov) müzisyendir. Eşi Marie (Nina Hoss) ise çocukları olmadan önce tıpkı eşi Thomas gibi müzisyendi. Ailece kahvaltı ettikleri sıradan ve sakin bir sabah Thomas işe giderken kemanını evde unutur.
Marie eşinin kemanını evde unuttuğunu fark ettiğinde, ona haber vermeden müzik aletini ulaştırmak ister. Bisikletine binip Thomas'ı takip eder ve korkunç bir keşif yapar; kendi yaşadıkları yere çok uzakta olmayan başka bir evde, Thomas'ın başka bir ailesi vardır. Marie'nin dünyası yıkılır dahası bu kişi eskiden yakın arkadaşı olan Anna'dır (Franziska Petri).
Kendini tamamen kaybeden Marie yakındaki bir ormana girer, bir başına çöküp kalır ve daha sonra şehirde boş ve düpedüz deli gibi sürüklenir. O kadar şaşkındır ki çocukları da unutur ancak akşam okuldan sonra tekrar hatırlayıp eve gelebilir. Akşam Thomas ile tartışmayı planlar ama bunun hiçbir yolu yoktur çünkü Thomas eve gelmez.
Thomas'la yüzleşmeyi kafasına koyan Marie, eşinin diğer sanatçılarla müzik icra edeceği bir kostüm balosundaki gece konserine katılmak için onu takip etmeye karar verir. Hikaye bu harap şatoda bitecektir.
Yazıyı biraz kısa tutmuşum, bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?