Seyir Defteri #24 : The Inheritors

Selamlar! Lee Minho severler yoklaması alalım öncelikle :)
Lee Minho demek Boys Over Flowers demek benim için :) Birçok kişi gibi ben de ilk Kore dizisi olarak BOF izlemiştim (yıl 2011 falan?) Orada acayip uyuz bir kıvırcık kafayı canlandıran Lee Minho, uzun bir zaman sonra yeniden okul dizisinde oynayınca izlememek olmazdı :)
Gerçi sonra çok zaman geçti aradan, kendisi değişik yapımlarda rol aldı. Örneğin son dizisi paralel evren gibisinden bir ortamda geçiyordu, henüz izlemedim. Bu tarz dizilere ısınamıyorum ve açıkçası izlemem de, ama Lee Minho için bir bakarım.
The Inheritors dizisini güncel olarak 2013'de izledim, yazısını yazmak da şu ana nasip oldu :) Geçen hafta da bir lise dizisi yazmıştım, bu hafta da Kore'den ilerleyeyim dedim okul ortamına :) 20 bölümden oluşan bu dizide kendisinden pek de hazzetmediğim Park Shinhye eşlik etmiş Lee Minho'ya. Yani seveni vardır belki ama çok kısır bir tip kendisi. Uzun zaman önce You're Beautiful dizisinde izlemiştik, hiç sevmemiştik; o vakitten beri Gominam'dır kendisi, başka bir şey değil :( (Teddytör yorumu : KOSKOCA KORE YARIM ADASINDA BAŞKA GÜZEL VE YETENEKLİ GENÇ AKTRİS KALMAMIŞ GİBİ BU UYUZ VE DE KABIZ SURATLI, KABIZLIĞI OYUNCULUĞUNA DA YANSIMIŞ PSH TAPICILIĞINA YILLAR YILI ANLAM VEREMEDİM VE VEREMEMEYE DE DEVAM EDİYORUM. Oh rahatladım, teşekkürler.)
Dizimizin konusuna gelecek olursak... Evet bir lise dizisi lakin değişik sosyal sınıflardan insanların yaşamlarını da göstermesi açısından ya da daha düz bir ifadeyle söylemek gerekirse; zengin-fakir muhabbeti yaptığı için klasik izleyiciye hitap eden bir yapım. İlk birkaç bölüm Amerika-California'da çekilmiş.
Kim Tan (Lee Minho) zengin bir aileden gelmektedir ve Amerika'da lise okumaktadır (Kore'de lise yok evet :) ) Adeta sürgün hayatı süren Kim Tan en çok annesini özlemektedir. Okunda başarılıdır, arkadaş ortamının yıldızıdır falan ama tüm bunlar aile ortamının yerini tutmamaktadır tabi. Ağabeyi Kim Won ise babalarının veliahtı olarak ülkelerinde şirketlerini (Jeguk Group) yönetmektedir.
Park Shinhye (dizide adı Cha Eunsang) ne zaman mevzuya dahil oluyor derseniz şöyle ki; kendisi sıradan bir okula giden bir öğrencidir, annesi konuşma engelli bir ev çalışanıdır, bir de ablası vardır Amerika'da yaşayan ama ailesi ile bağları kopmuştur. Bir gün ablanın evleneceği haberi gelir, bunun üzerine anne evlerini satar ve düğün parası olarak Amerika'ya yollar. Banka diye bir şeyin varlığından haberdar değiller herhalde ki parayı Cha Eunsang götürecektir (Artık anne-kız ortada kalmışlardır ama Eunsang bunu ülkeye dönünce öğrenecektir) (Teddytör yorumu : Bu kadar alıklıkla Vahşi batıdaki posta arabası gibi soyulmaması çok şaşırtıcı.)
Amerika'ya inen Cha Eunsang kızımız önce zorlukla ablasını bulur ancak ablası kendilerine söylediği gibi üniversite falan okumadığı gibi ailesinden gelen parayı da çarçur etmektedir. Abla kardeş tartışırken Kim Tan onları görür. Eunsang ortada kalmıştır, ne gidecek yeri ne de parası vardır. Bir de üzerine pasaportunu kaptırır. (Teddytör yorumu : Böyle salaklıkları başka kimden umabilirdik ki? Senarist fazlaca salaklık kaynaklı tesadüflere yer verdiği için yönetmenin PSH'yi seçtiğine kani oldum ben.)
Neyse ki Los Angeles Polis Teşkilatı ile ziyadesiyle hemhal olan Kim Tan duruma el atar, onu kurtarır ve misafir eder :)
Dizinin giriş kısımları biraz 'ne alaka?' idi. Yani kız Amerika'ya geliyor, esas oğlanla tanışıyor, karşılaşıyor, hoşlanıyorlar falan derken çok bi temeli olmadı bunların yani. Ancak Lee Minho için izledik tabi. Bir de dizinin başlangıcını California’da yapmak niye? Çok mu havalı oluyor böyle? Neyse ki sonra memleketlerine döndüler.
Kim Tan Kore'ye dönüp okula başlayınca (Jeguk Lisesi’ne gidiyor tabi ki, ülke de onlara tapulu zaten) nihayet yeni yüzler görüyoruz da konu biraz açılıyor. Yoksa Cha Eunsang'ın ağlak suratı çekilecek dert değil. En belirgin kişi Kim Tan'ın eskiden en yakın arkadaşı hatta neredeyse kardeşi olan, şimdilerdeyse aralarında düşmanlık olan Choi Youngdo (Kim Woobin), sonra nişanlısı Yoo Rachel (Kim Jiwon), daha sonra her konuda tam torpilli olanlar ve en son olarak burslu öğrenciler, gibi.
Ülkesine dönünce annesiyle birlikte ortalıkta kaldığını fark eden Eunsang dört bir koldan çalışmaya koyulur ama ne yaparsa yapsın kazandığı para onları geçindirmeye yetmez. Mecburen annesinin iş yerine yerleşirler yani Kim Tan'ın ailesinin evindeki tek göz hizmetçi odası.
Böylelikle Kore dizilerinin 'aynı çatı altında zoraki birlikte yaşama' klişesi gerçekleşir. Cha Eunsang işe geç uyansa da Kim Tan bu durumu anlar ve onların yaşamını elinden geldikçe kolaylaştırmaya çalışır. Eunsang için işler okulda da kolay olmayacaktır. Ev sahipleri onu da Jeguk lisesine yazdırırlar fakat Eunsang okul formasını bile binbir güçlükle satın alabilir. (Allahın cimrileri, madem okula yazdırdınız formasını da alsanıza?) Okuldaki diğer öğrencilerle arasındaki muazzam ekonomik farkı elinden geldiğince gizlemeye çalışır. Diğer öğrenciler Eunsang'ın durumunu anlayamaz ve onun sonradan görme olduğunu düşünürler, o da bozuntuya vermez. 'Madem iyi bir okula girdim okuyayım bari' der.
Ama bir yandan da Choi Youngdo boş durmamaktadır. Cha Eunsang'ı elinden geldiğince zor duruma düşürmeye çalışır, bir dünya zorbalık eder. Sonradan öğreniriz ki eskiden bu zorbalıkları Kim Tan ile birlikte yaparlarmış ama Kim Tan tövbe etmiş, Choi Youngdo ise son sürat devam ediyor. Özellikle de okulun az sayıdaki burslu öğrencileri ondan çok çekiyor. Eunsang da çok eziyet gördü. Youngdo sürekli yakın takipteydi; hem okulda hem okul dışında. Kız az ecel teri dökmedi yani.
Zorbalık doğru değil elbette ancak bu da bir dizi neticede. O yüzden Choi Youngdo’nun Cha Eunsang'ın başına bela olduğu kısımlar eğlenceliydi :) Tabi zamanla Youngdo da Eunsang'dan hoşlanmaya başladı ve bu durum onu korumasına da yol açtı. Nereden nereye :) (Teddytör yorumu : Ne olacak benim bu karşılıksız seven ikinci erkek sevdam? Bu cüğara senin şerefine emmoğlu...)
Nişanlısı Kim Tan, Cha Eunsang’dan hoşlandığı için Yoo Rachel da ona düşman olanlardan. Eunsang tüm okula karşı tek başına :) Gereksiz yan kişilerden Lee Bona (Krystal) ve erkek arkadaşı Yoon Chanyoung (Kang Minhyuk) Eunsang’a destek olanlardandı.
Lee Hyoshin (Kang Haneul) bir üst sınıf olarak aklı başında kişilerden biriydi, Yoo Rachel’a vurulana kadar :) Gerçi ondan önce de kendisinden özel ders aldı kişiyi seviyordu, okul mokul umrunda değildi. Aklı bir karış havada ama tatlı kişi rolündeydi :)
Bu kişi Jeon Hyunjoo (Lim Jueun) daha sonra Jeguk lisesinde görev yapmaya başladı ( bir yandan da umutsuzca Kim Won’u seviyordu). Kadroda doluluk olsun diye mi koymuşlar anlayamadığım bir de Kang Yesol (Jeon Soojin) vardı fakir olduğu halde zengin numarası yapan ve bir diğer gereksiz de Jo Myungsu (Park Hyungshik) idi. Gördüğünüz gibi okul falan değil burası, tam bir pembe dizi.
Amerika'da olduğu zamanlar sürekli anne anne diyen Kim Tan, Kore'ye dönünce adeta unuttu annesini. Anne manne hiiiiç, varsa yokda Cha Eunsang, sinir oldum ya. Hafızanı mı yitirdin yahu? Okula desen okumaya gitmiyorlar ki resmen mevzu yaratmaya, zorbalık etmeye özellikle de Kim Tan ve Choi Youngdo ikilisi olarak bakarsak sırf kavga etmeye gidiyorlardı. Notlar berbat tabi, sınav sonuçları açıklanınca son iki sıra bu ikiliye ait :)
Daha sonrasında ise Eunsang'ın sırrı ortaya çıkar ve varlıklı olmadığı anlaşılır. Bu gibi anlarda bir numaralı koruyucusu Youngdo'dur.Diğer yandan Çok fazla ayrıntı vermeden ilerlemem gerekirse, oğlunun Eunsang'a ilgisini fark eden babası da tabir-i caizse kızı sürmeye karar verir.
Çünkü Kim Tan Yoo Rachel’dan ayrılmış ve ciddi ciddi Eunsang ile evlenmeyi düşünür olmuştur, hatta bir ev bile almıştır. Bunun üzerine Gominam'ın zorlu sürgün dönemi başlar :) ahaha :) Kusura bakmayın sinirlendim :)
Cha Eunsang'ın sürgünü kısa sürer zira Choi Youngdo izini bulmuştur. Söylemeliyim ki bir noktadan sonra izleyicinin gönlü Youngdo'dan yana geçiyor. Kim Tan-Eunsang kadar Eunsang-Youngdo çifti de güzel. Daha doğrusu bu denklem Eunsang olmadan güzel dermişim :) Gominam geldin Gominam gidiyorsun be kızım.
Cha Eunsang yeniden yaşadığı şehre döner annesiyle birlikte. Onu bulup yetiren Youngdo ise aşkını ilan eder fakat Eunsang üzülerek reddeder, Youngdo ondan bir kat daha üzülür, izleyenler bin kat daha üzülür. Kim Tan ile Eunsang aralarındaki sevgiyi kimseden çekinmeden herkese göstermeye başlarlar. 18. Yaşgününde Cha Eunsang’ı sevgilisi olarak davet eder ve durum aleniyet kazanır. (Dün de gerçek yaşamında doğum günüydü yazının başından hatırlarsınız :) )Şirketin yönetimi ile ilgili sıkıntılar da halledilince hem sorunlar hem de dizi bitmiş olur :)
Park Shinhye'yi düşünmeyin; Lee Minho ve Kim Woobin için bu diziyi izleyin. Lise dizisi seviyorsanız tabi ki. Haftaya görüşmek üzere!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?