Seyir Defteri #240 : Adrift

Selamlar! Tam da bu yaz günlerinde pek de kısa sürmeyecek bir deniz yolculuğuna çıkıyoruz.
İzlanda-İspanya melezi yönetmen Baltasar Kormakur'un (Everest) yönettiği Shailene Woodley ve Sam Claflin'in (Book of Love, Me Before You, The Riot Club, The Nightingale) başrollerini üstlendiği Adrift (Sürükleniş) filmi aslında denizci ve yazar Tami Oldham Ashcraft'ın yaşadığı gerçek bir felaket ve hayata tutunma öyküsünden uyarlanmış. 2018 yapımı film izleyicisine 95 dakikalık güzel bir seyir sağlıyor. Blogumuzda daha önce de Open Water üçlemesine yer vermiştik.
Dünya çapında yolculuklara çıkan Tami Oldham (Shailene Woodley) genç bir maceracıdır. Aslen San Diego'lu olan Tami Oldham film açılış sahnesinde Tahiti'de bir tekneden inip gümrük görevlilerinin sorularına bir mesleği olmadığı veya burada ne kadar kalacağı hakkında hiçbir fikri olmadığını söylerek yanıt verir.
Tami Oldham'ın üç günlük yoldan görünen amaçsızlığına rağmen pasaportu damgalanır ve rıhtımda çeşitli gemilerde bakım yaparak çalışmaya başlar. Tami'ninkine benzer bir yolculukta dünyayı dolaşma sürecinde olan bir başka kişi de Richard Sharp'tır (Sam Claflin); ikilinin tanıştığı yer tam buradır. Zaman geçirdikçe Japonya'ya birlikte gitme planı yaparlar.
Şehir merkezinde oldukça iyi bir yatları olan yaşlıca ve zengin Peter Crompton (Jeffrey Thomas) ve Christine Crompton'a (Elizabeth Hawthorne) rastlarlar. Crompton çifti Richard'a yatlarını para ve dönüş biletini sağlamak koşuluyla California'ya götürmesini teklif eder. Richard bu teklifi yanında Tami'nin olması koşuluyla kabul eder.
Tami henüz eve gitmeye hazır olmadığını düşünse de Richard'tan ayrı kalmak istemez. Richard'a göre acemi bir denizci olsa da elinden geleni yapmak ve ona yardım edebilmek için ona katılır.
Ne yazık ki genç çift için denizde tekneye ve ikisine de ciddi şekilde zarar verecek bir fırtınaya yakalanacaklarından habersizdir. Söz konusu fırtına 1983 yılında Amerika'nın Pasifik kıyılarını etkisi alan Hurricane Raymond adlı felaket.
Benim beğendiğim bir film oldu, sizlere de öneririm. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?