Seyir Defteri #237 : Coffee Prince

Selamlar! Bir fincan kahvenin oldukça uzun hatrı oluyor kültürümüzde.
28 Haziran Uluslararası Onur Günü oluyormuş meğerse, ülkemizde genelde protestolara ve şiddete sahne olan zaman dilimleri. Ben de buna benzer bir konuyu hem de Kore dizilerinin şimdiki gibi sulu olmadığı bir zamanda mevzunun hakkını vererek işleyen Coffee Prince dizisini önermeye geldim.
Tam adı The 1st Shop of Coffee Prince olan dizimiz 2007 yapımı ve genelde sevilen Gong Yoo, Yoon Eunhye , Lee Sunkyun, Chae Jungan, Lee Eon, Kim Jaewook, Kim Dongwook, Kim Changwan gibi oyuncuları barındırıyor. Birer saatlik toplam 17 bölümden oluşan dizinin bazı kaynaklarda bir tane de özel bölümü var. Dizi kadrosundan Lee Eon ve özellikle Oscar ödüllü ünlü film Parasite'tan ve A Hard Day filminden hatırlayacağınız Lee Sunkyun artık aramızda değiller.
Dizi bir erkekle bir kadının aşkını anlatıyor, ne kadar değişik değil mi? Fakat değişiklik şurada kadın karakter erkek numarası yapıyor. Zamanının ötesinde, iyi oyunculuklarla dolu, sıcacık ve defalarca izlenebilecek türde bir dizi; zaten Kore dizisi izleyen neredeyse herkes bunu da izlemiştir bence.
Neredeyse tüm kişileri barındıran bu resimle karakterlerin temel özellikleri hakkında birkaç yorum yapalım; amaçsız yaşamı ve kocaman gözleriyle Hangyeol, hiç sahip olmadığı temizlik anlayışıyle kafeyi idare eden Bay Hong, çalışkan kız Eunchan, yardımsever Hanrim, Kore-Japon melezi kendini ve ailesini arayan Sunki, Eunchan ile yemek yeme yarışına girebilecek denli anlama sıkıntısı çeken ama iyi kalpli Minyeop. Bütün oyuncular arasındaki kimya üst düzeyde, izlerken gerçek hayatta arkadaş veya aile olmadıklarını unutuveriyorsunuz.
Dizimizin ana kişilerinden Choi Hankyul (Gong Yoo) varlıklı yaşamında herhangi bir iş sahibi olmamış, olmakla da ilgilenmeyen ve sorumluluk almayı umursamayan biridir. Hankyul'ün iş yaşamı gibi aşk yaşamı da pek parlak değildir; onu yalnızca arkadaşı olarak gören ilk aşkı Han Yoojoo'ya takılıp kalmıştır. Ailesinin neredeye hiçbir isteğini umursamamış Hangyeol artık bir yol ayrımında olduğunun farkındadır.
Esas kızımız -ya da esas oğlan mı demeliyim- Go Eunchan (Yoon Eunhye) ise tam bir erkek Fatma. Makyaj yok, güzel görünmek için çaba yok, kız gibi tavır yok; giyimi kuşamı, hali tavrıyla çoğu zaman erkek sanılıp karıştırılan biri. Kore toplumu savaştan sonra modernleşmiş olsa da aslında hala klasik doğu toplumu bence. Bu yüzden kadınlardan beklenen çalışmasından çok ev hanımı ve anne olması denebilir ama onun için bu durum geçerli değil çünkü Eunchan ailenin geçimini sağlama görevini üstlenmiş durumda. Kısa kesilmiş saçları ve bitmeyen enerjisiyle ne iş olsa yapar, insanlık dışı miktarlarda yemek yer, evin erkeği ve kızkardeşi Eunsae'nin ağabeyidir.
Asya kıtasının genelinde görücü usulü buluşmalar Kore'de de var ve ailesinin artık evlenip yuva kurmasını istediği Hangyeol da bunlardan nasipleniyor. Onun için uygun buldukları kişilerle buluşmalar ayarlıyorlar ama Hankyul için bunlar oyun gibidir. Yine böyle bir buluşmaya gittiğinde Eunchan'ı görür ve -onun aslında kadın olduğundan habersiz- büyükannesinin ayarladığı kızdan kaçabilmek için onu gey sevgilisiymiş gibi davranması için tutmaya karar verir. Neredeyse her zaman acil olarak paraya ihtiyacı olan Eunchan da bu işi kabul eder ve sonuç olarak bu küçük dümenleri işe yarar. Hankyul'u bir erkekle samimi şekilde gören tüm kadınlar ondan uzaklaşır. Buluşma çıkışında yemek yiyip laflayan ikili benzer durumlarda gerekirse gene yardımlaşabilecekleri konusunda anlaşır.
Gündelik denebilecek işlerde de çalışan ve acilen düzenli bir işe ihtiyaç duyan Eunchan, Hankyul'un kahve dükkanında yalnızca erkeklerin çalışabileceğini öğrenince aslında kadın olduğu gerçeğini bir süre daha gizlemeye karar verir çünkü dövüş sporları öğreten Eunchan spor salonu kapandığından oldukça zor durumda kalmıştır.
Dizide iki çift var; biri söyleyip durduğumuz Hankyul ve Eunchan, diğeri ise izlerken sürekli sıkıcı çift olarak adlandırdığımız Hansung ve Yoojoo. Müzikle ilgilenen ve Hankyul'un kuzeni olan Choi Hansung (Lee Sunkyun) ve Han Yoojoo (Chae Jungan) uzun yıllardır beraberdir ama Han Yoojoo onu terk edip Amerika'ya gitmiştir. Hankyul'un ülkeye dönünce, Han Yoo Joo da Seul'e döner ve Choi Hansung ile yeniden bir ilişkiye başlar; zaten dizi boyunca sürekli kararsız, dargın-barışık haldeydiler.
Asıl çift Hankyul ve Eunchan arasında çok geçmeden bazı duygular gelişmeye başlar. Hankyul Eunchan'ın kadın olduğundan habersiz olduğundan kendini sorgulamaya başlar ve içsel bir kargaşaya sürüklenir. Arasındaki ilişki zamanla derinleşince Hankyul kendisini, iş vereni olduğu bu 'genç adam'dan hoşlanırken bulur.
Hankyul ve Eunchan'ın birbirlerine yaklaşımlarını izlemek ilginçti. Hankyul karşısındaki hemcinsi olduğu halde onu severken bu durumu zor olmakla birlikte sindirse de, Eunchan da aynı ölçüde sevdi onu ve kendini yiyip bitiren sırrını bir türlü açıklayamadı, hem ne diyebilirdi ki? Aslında iki taraf da kendince haklıydı denebilir çünkü Eunchan, Hankyul Amerika'ya döndüğü vakit ilişkilerinin mecburen biteceğini düşünürken, Hankyul ülkelerinde tuhaf karşılanacakları için Eunchan ile Amerika'ya gitmeyi düşünüyordu. İnsan ilişkilerinde yalanlar söyleniyor ne yazık ki ancak Eunchan bu durumu kuşkusuz çok farklı bir boyuta taşımış durumda.
En beğendiğim sahneler birlikte sahile gitmeleri, Eunchan'ın canavar gibi yemek yediği her an, Hankyul'un aşkını itiraf etmesi, gerçekler anlaşılana kadar geçen o kısa sürede yaşamaya ve gizlemeye çalıştıkları utangaç aşkları.
Kore dizilerinde cinsiyetini gizlemesi gereken karakter varsa eğer, gerilim unsuru bu gerçeğin ne zaman ortaya çıkacağı ile sağlanıyor; Coffee Prince dizisinde de aynı şey yapılmış ama izleyicinin merakı bu soru cevaplandığında ve devamında da diri tutulmuş. Bir de Eunchan'ın herşey açığa çıktıktan sonra barista olmak için İtalya'ya gitmesi var, dönüşte de Hankyul onu bekliyor zaten :)
Mutlaka izlemenizi önereceğim bir dizi Coffe Prince, izlerken harcadığınız zamanıza fazlasıyla değecek güzel bir dizi. İşte böyle sevgili okurlarımız, bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?