Seyir Defteri #201 : ATM

Merhaba! Ülkemizin ne yazık ki içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle ATM'lere uğramak zorunda kalmadığınız için minnettar olabilirsiniz inanın.
Saçma bir giriş cümlesi oldu farkındayım ama yirmi yıldır sürekli 'ölümü gösterip sıtmaya razı et' ekolüyle(!) yönetildiğimiz için gitgide fakirleştik. Bankalara uğramak mümkün değil, ATM'lerin çoğu limit koymuş durumda; kazanmış olduğunuz paranızı dilediğinizce tahsil etmek mümkün değil. Vay arkadaş gerilim filmi önerecektim ekonomi 101 dersine döndü ortalık; eh 'Ekonomist' tarafından yönetilmenin ayrıcalığı diyelim!
Dilimize ATM:Uyarısız Şiddet olarak çevrilen filmin adı kafa karıştırıyor; uyarılı şiddet de mi var yahu? 90 dakikalık bir gerilim vaat ediyor ve kısa bir parti sahnesini saymazsak ATM kabini içinde geçiyor tüm film. Senarist önemli; en iyi tek mekan filmlerinden olan Buried'in yazarı Chris Sparling var senaryoda, David Brooks'un ise ilk yönetmenlik deneyimi olmuş. Film olduğu için mi bilemiyorum ama kabinin içi acayip genişti, bizim ülkemizde böyle otomatlar yok.
Başroller Ray Donovan dizisinden tanıdığım Brian Geraghty, genelde romantik filmlerde yer alan Alice Eve ve Josh Peck. İnsanlar sosyal medya uygulamalarında görüyor olsa da, kardeşlerimle çıktığı vakitler izlemiştik biz bu filmi.
Borsa işleriyle meşgul David Hargrove (Brian Geraghty) iş sonrası katıldıkları bir partiden sonra hoşlandığı çalışma arkadaşı Emily Brandt'i (Alice Eve) eve bırakmayı teklif eder. Corey Thompson (Josh Pack) ile birlikte üçü arabayla yolda giderlerken para çekmek için bir ATM'ye uğrarlar ve tam yola devam edecekleri sırada esrarengiz bir adamın dışarıdan onları izlediklerini görürler.
Pizza için nakit ihtiyacı olan Corey kartıyla ilgili sıkıntı yaşar, bunun üzerine arabada onu bekleyen David ve Emily de ATM kabinine girer ve sıkıntıyı anlamak için bankomatla uğraşırlar. Basit bir para çekme işi uzayacak gibidir.
Corey uğraşmaya devam ederken, Emily ve David kabinin dışında yüzü görünmeyen parkalı bir adamın olduğunu görürler. Yüzü gözü hiç belli olmayan bu kişinin görünüşünden tedirgin olan 3 arkadaş dışarı çıkmakta tereddüt ederler ve o dakikadan sonra içinde bulundukları ATM kulübesinde sıkışıp kaldıklarını anlarlar.
Onları sabit biçimde gözetleyen bu adam bukunduğu yerden asla kımıldamaz ve güvenlik kameralarının görüş açısına girmemeye dikkat eder. ATM'yi kullanmak için yaklaşan olursa onlara da şiddet uygular. Kaçma çareleri aradıkça daha çok tuzağa düşeceklerdir; sıra onlara da gelecektir.
Sonunu pek beğenmesek de fena sayılmayacak bir tek mekan filmiydi, bir şans verilebilir. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?