Seyir Defteri #198 : Book Of Love

Selamlar! Ne sevgililer günü ne de diğer kapitalizm dayatması şeylere inanırım. Neşeli bir şeyler önermek adına beğendiğim oyuncu Sam Claflin'den bir komedi var bugün.
Biri sıcak biri soğuk ve birbiriyle oldukça alakasız iki ülkenin Meksika ve İngiltere'nin ortak yapımı olan Book of Love (El Libro Del Amor) dilimize Aşkın Kitabı olarak çevrilmiş ve Amazon'un eli değimiş.
Başrollerde Sam Claflin (The Nightingale, Me Before You, The Riot Club) ve Veronica Echegui var, yönetmen de gene Meksikalı; Analeine Cal Mayor. Süre 100 dakika. Filmin en güzel yanlarından biri de izleyiciye şöyle güzel bir Meksika turu yaptırması bence :)
Henry Copper (Sam Claflin) geleneksel tarza yazan katı bir üslubu benimsemiş bir İngiliz yazardır. Son yazdığı kitabı da tüm dünyada nefret hedefi olup şimşekleri üzerine çekmiş ve istenen satış rakamlarına ulaşamamıştır. Henry kitap satışlarını artırmak için ne yapması gerektiğini bir türlü bilemez.
Genel manada büyük bir başarısızlığa dönüşen kitap garip bir şekilde Meksika'da satış rekorları kırar. Bunun üzerine yayıncısı ve menajeri Jennifer (Lucy Punch) Henry'i üç şehri kapsayacak bir Meksika turu ile kitabını tanıtması için ikna etmeye çalışır. Çünkü burada satışları daha da artırmaları gerçekten mümkündür.
Ertesi gün, tüm eşyalarını topladıktan sonra Meksikalı yayıncı Pedro (Horiacio Villalobos) ile birlikte tur için arabasında kendisine eşlik eden kitabın çevirmeni Maria Rodriguez (Veronica Echegui) tarafından karşılanır ve inanılmaz derecede başarılı geçen ilk tanıtım etkinliğine katılır. İnsanları büyülemiştir Henry :)
Meksika'ya davetine iştirak eden Henry'nin yanında hep Maria Rodriguez olacaktır. İmza günleri olur, soruları yanıtlamak için televizyon programlarına da çıkarlar. Ancak insanların tepkileri ve herkesin aşk hakkında konuşması nedeniyle Henry'nin kafası karışır. Bir süre sonra Maria'nın kendi kitaplarını çevirirken aslında tamamen değiştirdiğini ve aşk dolu bir içeriğe dönüştürdüğünü anlar. Meksika'da bu kadar sevilme nedeni budur :)
Zaman geçtikçe Henry kitabının Maria'nın çevirisi ve katkılarıyla dönüşen halinin aslında daha iyi olduğunu anlar. Maria ona buz gibi olan içeriği yumuşatmaya yönelik çabalarını anlatsa da ve üzülmesin diye bazı konuşmaları yanlış tercüme etmesine rağmen Henry aslında kitaplarını sattıran şeyin kendi adı ve ünü olduğu gerçeğiyle de yüzleşmek zorunda kalır.
Yayıncısı ise Henry ile iletişime geçer ve ona yeni bir kitabı tamamlamak için yalnızca on haftası olduğunu ve Maria ile çalışması gerektiğini söyler. Henry ise Veronica'dan hoşlanmaya başlamıştır bile.
Sevimli bir romantik komedi olmuş, Sam Claflin ve Meksika için izlenebilir. Bir sonraki yazıda görüşürüz!

Yorumlar

Bunları Okumuş Muydun?